Amsterdam Zuidas omvat twee organisaties, Zuidas en Zuidasdok. Zuidas is een afdeling van de gemeente Amsterdam. Zuidasdok is een projectorganisatie van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam. Samen zijn we Amsterdam Zuidas. Door nauwe samenwerking bouwen we aan de stadswijk Zuidas en aan de bereikbaarheid van zowel Zuidas als de noordelijke Randstad.

De gemeentelijke organisatie Zuidas is verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het gebied Zuidas. De opdracht van de Amsterdamse gemeenteraad is een gemengde stadswijk te ontwikkelen, met een uniek karakter. Deze opdracht ligt onder meer vast in de Visie Zuidas 2016.

Dankzij de strategische ligging, dicht bij Schiphol en bij de Amsterdamse binnenstad, trekt het gebied nationale en internationale bedrijven en instellingen. Daarnaast komen er steeds meer mensen wonen. Deze ontwikkelingen dragen bij aan het voorzieningenniveau. Zuidas wordt steeds levendiger. Zuidas is nog niet af, integendeel. De komende jaren wordt nog volop gebouwd.

Zuidasdok

Daarbij komt dat in 2019 de grootste bouwoperatie uit de geschiedenis van het gebied van start gaat: Zuidasdok. Dit infrastructuurproject in het hart van Zuidas brengt de A10 ondergronds en verbreedt de rijksweg van vier naar zes rijstroken. Boven de grond komt een compleet nieuw station Amsterdam Zuid, een terminal voor al het openbaar vervoer en een geheel nieuw ingericht, groen stationsgebied.

Ga naar de website van Amsterdam Zuidas.

Lees het artikel van Amsterdam Zuidas over de Streets of the World Expositie


ABONNEREN

HEY, WACHT EVEN!

Stel je eens voor dat je naar bijna tweehonderd verschillende landen reist om die ene straat, haven of spoorweg te vinden die onmisbaar is voor de samenleving op die plek.

Dat is namelijk precies wat Jeroen deed. Geweldig verhaal toch? Al deze bijzondere straten brengt hij samen in zijn expositie en in het Streets of the World Photo Book.

Dit fotoboek is voor mensen die willen ontdekken wat een straat écht betekent voor de samenleving, educatie, wijsheid, jeugd, ervaring, blijdschap, verhalen, eten en nog zo veel meer.

Laat je meevoeren naar al die straten...

KOOP HET BOEK

INSTAGRAM