Streets of the World bezoeken met de klas

Category Exposities

De expositie is ideaal om te bezoeken met een klas uit het lager of voortgezet onderwijs. De foto’s belichten allerlei facetten van hedendaags wereldburgerschap; identiteit, diversiteit, klimaatverandering, globalisering, mensenrechten, vrede, conflict en mondiale betrokkenheid.

Lesbrief voor een bezoek met de klas

Wil je de expositie met je klas bezoeken? Speciaal voor een bezoek op de expolocatie hebben we lesbrieven ontwikkeld. Deze zijn gevuld met leuke opdrachten die je ter plekke kunt uitvoeren.

Er zijn lesbrieven beschikbaar voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs:

Streets of the World gaat over eenheid en de elementaire band tussen mensen overal ter wereld. Fotograaf Jeroen Swolfs legde die verbinding ook fotografisch vast door steeds dezelfde beeldhoek, scherptediepte en hetzelfde standpunt te gebruiken. Deze consequente techniek resulteerde in een doorlopende horizon in alle beelden, waarmee die verbondenheid ook tussen zijn foto’s tot uitdrukking komt.  

Slow looking methode

We nodigen je uit om de foto’s te bekijken via de slow-looking methode; een manier om verder te kijken dan wat je ogen waarnemen bij een eerste indruk. Er zijn 33 blauwe vragen terug te vinden in de expositie waarmee je observaties verzamelt zonder het gelijk geven van verklaringen of het oplossen van vraagstukken, zoals we gewend zijn in ons dagelijks leven.

Het doel is om je inzichten te delen met iemand anders waardoor je dieper in het project duikt en nog meer ontdekt over de Streets of the World.

Bereid je voor op je bezoek

Download de bovenstaande lesbrieven als voorbereiding op je bezoek.

Als het niet lukt om de expositie te bezoeken, dan kan je altijd nog het Slow Looking lespakket bestellen voor in de klas. Download dan wel even de handleiding

De expositie ligt direct naast Station Zuid WTC.


Tags Avontuur

ABONNEREN

HEY, WACHT EVEN!

Stel je eens voor dat je naar bijna tweehonderd verschillende landen reist om die ene straat, haven of spoorweg te vinden die onmisbaar is voor de samenleving op die plek.

Dat is namelijk precies wat Jeroen deed. Geweldig verhaal toch? Al deze bijzondere straten brengt hij samen in zijn expositie en in het Streets of the World Photo Book.

Dit fotoboek is voor mensen die willen ontdekken wat een straat écht betekent voor de samenleving, educatie, wijsheid, jeugd, ervaring, blijdschap, verhalen, eten en nog zo veel meer.

Laat je meevoeren naar al die straten...

KOOP HET BOEK

INSTAGRAM