Educatiepakket: Streets of the World op school

Category Inspiratie

Streets of the World is zeer geschikt voor educatieve doeleinden. Zowel het lager als het middelbaar onderwijs en vervolgopleidingen en het hoger onderwijs kunnen bij ons terecht voor mooie leerprogramma's. De veelzijdigheid van het project biedt vele toegangen tot verschillende lesprogramma's en opleidingen.

Slow Looking

Speciaal voor Streets of the World is door docente Liesbeth Breek een educatief pakket ontwikkeld onder de naam ‘Slow Looking’ waarbij de kijker uitgedaagd wordt om verder te kijken dan wat de ogen bij een eerste indruk waarnemen. Slow Looking gaat over het verzamelen van observaties en niet over het geven van verklaringen, het oplossen van vraagstukken of het voordoen van hoe er gedacht moet worden. De foto’s van Streets of the World bieden talrijke mogelijkheden om opgroeiende burgers te helpen om zelfstandig denkende wereldburgers te worden. Op Didactiefonline verscheen een artikel over het educatieve pakket dat ontwikkeld is door Liesbeth Breek.

Onderwerpen zoals identiteit, diversiteit, duurzaamheid, globalisering, verdeling, mensenrechten, vrede en conflict en mondiale betrokkenheid vind je allemaal terug in de foto’s. Observeren en het stimuleren van de denkvaardigheden vormen het hart van deze lesactiviteiten. Daarnaast bevorderen ze het zelfstandig verwoorden en daardoor ook de taalontwikkeling van de leerlingen.

forwebslow-looking-pakket.jpg

Slow Looking lespakket

Het Slow Looking lespakket bestaat uit het fotoboek, de bijbehorende kaartendoos met 198 ansichtkaarten en een memory stick met daarop het lespakket. Het lespakket is zo opgezet dat het door zowel het lager onderwijs als het voortgezet onderwijs gebruikt kan worden.

Liesbeth Breek heeft een artikel geschreven over het lespakket, dat is verschenen bij Didactief Online. Het Slow Looking pakket is verkrijgbaar voor €199. Het slow looking pakket is tijdloos en vele jaren te gebruiken. Download hier vast de handleiding. Als u vragen heeft dan kunt u ons bereiken via info@streetsoftheworld.com.

Bezoek Streets of the World @ Zuidas

Het is natuurlijk ook mogelijk om de expositie te bezoeken in Amsterdam Zuid. Direct naast het station Amsterdam Zuid ligt de 250 meter lange expositie. We hebben verschillende lesbrieven ontwikkeld ter voorbereiding van het bezoek. 

Er zijn lesbrieven beschikbaar voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs:

Lees hier meer over het bezoeken van de expo op locatie.

 


Tags Avontuur, Jeroen Swolfs,

ABONNEREN

HEY, WACHT EVEN!

Stel je eens voor dat je naar bijna tweehonderd verschillende landen reist om die ene straat, haven of spoorweg te vinden die onmisbaar is voor de samenleving op die plek.

Dat is namelijk precies wat Jeroen deed. Geweldig verhaal toch? Al deze bijzondere straten brengt hij samen in zijn expositie en in het Streets of the World Photo Book.

Dit fotoboek is voor mensen die willen ontdekken wat een straat écht betekent voor de samenleving, educatie, wijsheid, jeugd, ervaring, blijdschap, verhalen, eten en nog zo veel meer.

Laat je meevoeren naar al die straten...

KOOP HET BOEK

INSTAGRAM