Video Walk - Behind the Streets of the World

Category Inspiratie

Ontdek de bijzondere verhalen achter de straatfoto’s met onze gloednieuwe videorondleiding voor slechts €4,99!

Je kunt je wel voorstellen dat het straatleven in Ghana anders is dan in Afghanistan. Of dat het in Bhagdad heftiger is om te fotograferen dan in Rome. Maar één ding hebben álle 195 straatfoto’s gemeen: ze staan bol van de mooie verhalen. Nu kun je natuurlijk zelf naar hartenlust inzoomen op de kleurrijke foto’s en lekker verdwalen in de eindeloze details, maar het kan nóg leuker. Hoe? Ontdek de echte verhalen achter de straatfoto’s met onze Streets of the World Video Walk!

Wat kun je verwachten?

In een leuke serie korte video’s neemt fotojournalist Jeroen Swolfs je mee naar alle uithoeken van de wereld en vertelt hij onder andere over de dubieuze markt in Accra, waar het marktkoopwaar gewoon wordt uitgestald op het treinspoor. Maar, wat gebeurt er als er ineens een trein aankomt? Laat vooral je ook verrassen door de elegante positie van een vrouw op straat in Kabul of het heldhaftige avontuur van een Georgische pinguïn.

En, hoe zorgde Jeroen er eigenlijk voor dat er een mooie rode lijn, of liever gezegd: een horizontale lijn ;) door al die foto’s loopt? Ook over de technische details van het Streets of the World fotoproject hoor je meer in deze videorondleiding.

behind-the-streets-video-walk.jpg

Hoe werkt het?

Bezoek jij binnenkort onze expositie op de Amsterdamse Zuidas of misschien zelfs in Londen? Download hier dan vóór je bezoek alvast de Video Walk (in het Nederlands) voor €4,99 op je telefoon of tablet (of download hier de Engelse versie). Bekijk de introductie, zoek daarna bij het land de juiste foto op de expositie en speel de bijbehorende video af. De wandeling duurt ongeveer 60 minuten in totaal, maar je kunt de filmpjes zo vaak herhalen of pauzeren als je wilt. Bij sommige landen is er ook extra (video)informatie opgenomen via linkjes. Vergeet niet je koptelefoon of oordopjes mee te nemen zodat je het goed kunt beluisteren.

telefoon.jpg

Creëer je eigen museumbeleving in de huiskamer

Mocht je geen tijd hebben om naar de expositie te gaan, of wil je liever zelf op je gemak de Behind the Streets - Video Walk bekijken? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt de Video Walk ook in combinatie met het fotoboek gebruiken. Heb je het fotoboek nog niet? Bestel het hier. 


Tags Pop-up Exposities, Nederland, Jeroen Swolfs, Webshop

ABONNEREN

HEY, WACHT EVEN!

Stel je eens voor dat je naar bijna tweehonderd verschillende landen reist om die ene straat, haven of spoorweg te vinden die onmisbaar is voor de samenleving op die plek.

Dat is namelijk precies wat Jeroen deed. Geweldig verhaal toch? Al deze bijzondere straten brengt hij samen in zijn expositie en in het Streets of the World Photo Book.

Dit fotoboek is voor mensen die willen ontdekken wat een straat écht betekent voor de samenleving, educatie, wijsheid, jeugd, ervaring, blijdschap, verhalen, eten en nog zo veel meer.

Laat je meevoeren naar al die straten...

KOOP HET BOEK

INSTAGRAM