Streets of the World Straatmuzikantenfestival

Category Algemeen

Live-muziek, streetfood en Jamsessies

Tijdens het weekend van 12 en 13 mei van 12:00 tot 19:00 uur, ben je van harte welkom op ons straatmuzikantenfestival. Tijdens het hemelvaartweekend dat dit jaar samenvalt met Moederdag, toveren we het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam eenmalig om tot podium voor straatmuzikanten van over de hele wereld. Tip: kom op zaterdag een half uurtje eerder om de spectaculaire opening met live-performance van Premier Drumcorps van dichtbij mee te maken. Bekijk hier het speelschema voor zaterdag en zondag

Gratis toegang

De toegang voor het museum en het festival is dit weekend gratis, dus kom langs en waag een dansje op livemuziek door vijf verschillende continenten en maak kennis met het straatleven van de wereld via levensgrote foto’s, live wereldmuziek en natuurlijk streetfood. Kinderen zijn ook hartstikke welkom. Voor hen hebben we namelijk verschillende avontuurlijke activiteiten om uit te kiezen die dag.

Muzikale-acts

Van Latin tot doedelzak en van Bluegrass tot Gipsy; alle straatmuzikanten nemen je dit weekend maar al te graag mee naar hun muzikale roots. Prijswinnend drumkorps  Premier Drumcorps opent het festival op zaterdag om 11:30 uur met een spectaculaire live-performance (tip: dit wil je niet missen dus kom optijd!) Begenadigd gitarist Jeff Heijne brengt diverse stijlen van flamenco muziek ten gehore en the one and only Mr. Steel laat ons vanuit de Zuid-Amerikazaal met de heupen schudden op Caribische klanken. Met dank aan Brazilian Fresh Summer Sounds omarmen we alvast de zomer. Hailander gaat lekker tekeer op Schotse doedelzakken en ben je meer van de Bluegrass dan is BarnYard Tea vast helemaal je ding. Stijn de Laat van Project Passionfruit neemt dit weekend samen met de straatmuzikanten de laatste tracks van zijn 3FM-compositie op in een pop-up studio.

En er zijn natuurlijk nog veel meer live-acts:

Bekijk hier het speelschema voor zaterdag en zondag. Speelschema is nog onder voorbehoud op de dag zelf kunnen er nog wijzigingen in het programma plaatsvindenTip: kom op zaterdag een half uurtje eerder om de spectaculaire opening met live-performance van Premier Drumcorps van dichtbij mee te maken

Ben je zelf (straat)muzikant

Kun je gitaar spelen, ben je een ster op de mondharmonica of zing je graag hardop? Kortom: maak jij muziek en laat je dat graag aan anderen horen? Dan ben je van harte welkom om mee te doen aan de open jamsessies op het grote podium.

Streetfood gerechten

Bij goede muziek hoort natuurlijk lekker eten, dus wie klaar is met dansen kan plaatsnemen voor smakelijke streetfood gerechten. Kom smikkelen van de ijsjes van IJswagen De Roze Bus, sluit aan bij de Surinaamse barbecue van Biems, ga voor een heerlijk Syrische broodje Falafel van Kokbestellen of op de Italiaanse tour met homemade Italiaanse pasta en tiramisu van Alexandra.

Kidsprogramma

Ook kinderen mogen dit weekend weekend op avontuur! Zij kunnen op puzzeltocht door het museum, laten zich schminken door Rosa Frambosa of maken hun eigen muziekinstrumenten van gerecycled materiaal.

Over Streets of the World 

Fotojournalist Jeroen Swolfs, oprichter van het Streets of the World Photo Museum, reisde de afgelopen 7 jaar naar de hoofdsteden van de wereld waar hij het straatleven fotografeerde en samenbracht in het project Streets of the World.“Ik maakte een positief verhaal over gelijkheid, verbinding en overeenkomsten in alle culturen van de wereld,” aldus Swolfs. Met het Streets of the World Straatmuzikantenfestival neemt Jeroen Swolfs je deze keer niet alleen met je ogen, maar ook met je oren mee op wereldreis.

Project Passionfruit

Dat doet Swolfs niet alleen, maar samen met Stijn de Laat van Project PassionFruit. Project PassionFruit maakte audio-opnames van meer dan honderd straatmuzikanten. Door composities te maken en te delen geeft Stijn de Laat straatmuzikanten van over de hele wereld een podium om op te spelen. Beide mannen zoeken dus op geheel eigen wijze naar de positieve verbinding tussen verschillende culturen. Dit weekend neemt Stijn de Laat samen met de straatmuzikanten, live de laatste tracks van zijn 3FM-compositie op in een pop-up studio en bouwt verder aan een Streets of the World theme song. Hij laat ook een voorproefje zien van zijn wereldreis in de documentaire Project PassionFruit, die later dit jaar verschijnt.

De wereld ligt aan je voeten

Kortom, tijdens het hemelvaartweekend ligt de wereld wel heel letterlijk aan je voeten en dat gewoon op het Hembrugterrein in Zaandam! Dus kom langs op zaterdag 12 en zondag 13 mei tussen 12:00 en 19:00 uur voor het Streets of the World Straatmuzikantenfestival. Plan hier uw bezoek.

Heb je Facebook? Laat ons daar weten of je komt en meld je aan voor het evenement.


Tags Nederland, Jeroen Swolfs,

ABONNEREN

HEY, WACHT EVEN!

Stel je eens voor dat je naar bijna tweehonderd verschillende landen reist om die ene straat, haven of spoorweg te vinden die onmisbaar is voor de samenleving op die plek.

Dat is namelijk precies wat Jeroen deed. Geweldig verhaal toch? Al deze bijzondere straten brengt hij samen in zijn expositie en in het Streets of the World Photo Book.

Dit fotoboek is voor mensen die willen ontdekken wat een straat écht betekent voor de samenleving, educatie, wijsheid, jeugd, ervaring, blijdschap, verhalen, eten en nog zo veel meer.

Laat je meevoeren naar al die straten...

KOOP HET BOEK

INSTAGRAM