Voor alle onderwijsspecialisten!

Category Exposities

Op 7 maart start een geweldige nieuwe tentoonstelling van Streets of the World op de Zuidas in Amsterdam. Buiten, direct naast Station Zuid, zullen vanaf deze datum de beroemde 195 foto’s van Streets of the World te zien zijn. Speciaal voor dit fotoproject is door docente Liesbeth Breek een educatief pakket ontwikkeld onder de naam ‘Slow Looking’ waarbij de kijker uitgedaagd wordt om verder te kijken dan wat de ogen bij een eerste indruk waarnemen. 

Slow Looking gaat over het verzamelen van observaties en niet over het geven van verklaringen, het oplossen van vraagstukken of het voordoen van hoe er gedacht moet worden. De foto’s van Streets of the World bieden talrijke mogelijkheden om opgroeiende burgers te helpen om zelfstandig denkende wereldburgers te worden. Goed observeren en het ontwikkelen van eigen denkkracht staan hierbij centraal.

Naast een educatief pakket voor op school zijn er ook lesbrieven voor op de tentoonstellingslocatie beschikbaar.

Programma:

15.00 - 15.15                Inloop en ontvangst in Circl (Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam

15.15 - 16.00                Inleiding Slow Looking door Liesbeth Breek

16.00 – 16.30               Openingslezing door Jeroen Swolfs

16.30 - 17.00                Rondleiding buiten bij de expo

17.00 - 18.30                Borrel bij Nine op de Arnold Schönberglaan

Graag horen we of we u als gast mogen begroeten via kik@streetsoftheworld.com.


Tags Pop-up Exposities, Nederland, Jeroen Swolfs,

ABONNEREN

HEY, WACHT EVEN!

Stel je eens voor dat je naar bijna tweehonderd verschillende landen reist om die ene straat, haven of spoorweg te vinden die onmisbaar is voor de samenleving op die plek.

Dat is namelijk precies wat Jeroen deed. Geweldig verhaal toch? Al deze bijzondere straten brengt hij samen in zijn expositie en in het Streets of the World Photo Book.

Dit fotoboek is voor mensen die willen ontdekken wat een straat écht betekent voor de samenleving, educatie, wijsheid, jeugd, ervaring, blijdschap, verhalen, eten en nog zo veel meer.

Laat je meevoeren naar al die straten...

KOOP HET BOEK

INSTAGRAM