Streets of the World lanceert Platform for Positivity

Category Inspiratie

‘Platform for Positivity’ draagt bij aan positiever beeld van de wereld en de mensheid

Als je de krant openslaat of je nieuwsfeed op je telefoon bekijkt lijkt het alsof de wereld en de mens er slechter voor staan dan ooit. In werkelijkheid gaat het helemaal niet zo slecht, sterker nog, de mensheid gaat er op vele vlakken op vooruit. Maar positief nieuws wordt vrij weinig gedeeld in de media. Daarom lanceren wij het ‘Platform for Positivity’. Wij vinden het namelijk belangrijk om een bijdrage te leveren aan een positiever beeld van de wereld.

Lees meer op www.platformforpositivity.com. Doe je ook mee?

Doe mee!
Bijdragen kan heel simpel: deel het nieuws wat jou blij maakt, raakt of wat je gewoon heel positief vindt, op Twitter of Instagram met de hashtag #plat4p. Samen kunnen we de wereld dan mooier maken. En journalistiek een stukje positiever.

#Plat4P

Partner van het eerste Platform for Positivity, World’s Best News, vertelde over de vooruitgang in de wereld, onderbouwd met feiten en cijfers. Partner WhoCares gaf voorbeelden van inspirerende en positieve verhalen en burgerinitiatieven die zij vastleggen, en fotograaf Jeroen Swolfs vertelde over zijn project Streets of the World waarvoor hij straatfoto’s over de hele wereld maakte. Hierover vertelde hij verrassende verhalen over Irak, Somalië en de Westelijke Jordaanoever. Samen met televisie- en radiomaker Eddy Zoëy werd besproken hoe nieuwsmakers (bloggers, vloggers en journalisten), een grotere invloed kunnen hebben op wat iedereen dagelijks via de digitale media meekrijgt. Als afsluiting lanceerden de organisaties samen met alle deelnemers de website www.platformforpositivity.com waarop positieve berichten werden gedeeld via #Plat4P.

Fotografie voor een betere toekomst

Jeroen Swolfs over zijn project Streets of the World: “Met mijn project Streets of the World geef ik een kijkje in de straten van hoofdsteden die door de media afgeschilderd worden als levensgevaarlijk en onrustig. Mijn foto’s tonen een completer verhaal dat ook betrokkenheid, verbondenheid en hoop laat zien. Met mijn fotoproject hoop ik eraan bij te dragen meer mensen een gevoel van verbondenheid en betrokkenheid te geven, want dat is de enige weg naar een betere toekomst.

(Op de foto: V.l.n.r.: Wendy V.l.n.r. Kweens WhoCares, programmamaker Eddy Zoëy, Mirjam Vossen World's Best News en Jeroen Swolfs, Streets of the World tijdens de lancering van het eerste Platform for Positivity)


Tags Nederland, Jeroen Swolfs,

ABONNEREN

HEY, WACHT EVEN!

Stel je eens voor dat je naar bijna tweehonderd verschillende landen reist om die ene straat, haven of spoorweg te vinden die onmisbaar is voor de samenleving op die plek.

Dat is namelijk precies wat Jeroen deed. Geweldig verhaal toch? Al deze bijzondere straten brengt hij samen in zijn expositie en in het Streets of the World Photo Book.

Dit fotoboek is voor mensen die willen ontdekken wat een straat écht betekent voor de samenleving, educatie, wijsheid, jeugd, ervaring, blijdschap, verhalen, eten en nog zo veel meer.

Laat je meevoeren naar al die straten...

KOOP HET BOEK

INSTAGRAM