Streets of the World Photo Museum in Zaandam

Category Exposities

De reis is volbracht, het project is af en het is nu te beleven in het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam. Als bezoeker maak je een daadwerkelijke reis door de hele wereld met foto's waarbij het voelt alsof je erin zou kunnen stappen.

Industriele loods op UNESCO-werelderfgoed 

Het museum is gehuisvest in een voormalig magazijn van Defensie dat voor het Streets of the World Photo Museum volledig is opgeknapt zonder dat het zijn rauwe uitstraling en historie verliest. Het pand heeft als bijnaam ‘De Dood’, vernoemd naar de vroegere magazijnbeheerder Dhr. de Doodt, en voelt met haar 3 verdiepingen, verschillende trappenhuizen en aparte kamertjes aan als een ware ontdekkingsreis. Het hembrugterrein is inmiddels omgedoopt tot UNESCO-werelderfgoed terrein.

Bezoek ieder continent

Op iedere verdieping stap je een ander continent binnen. De bezoeker gaat dus letterlijk en figuurlijk op ontdekkingsreis door de verschillende continenten en hoofdsteden van de wereld om zijn medemens te leren kennen. Prints van levensgroot formaat geven het gevoel alsof je zo een straat in Pyongyang, een haventje in Togo of een park in Tegucigalpa instapt. Een indrukwekkende wereldreis op de rand van Amsterdam!

Streets of the World Photo Museum Zaandam from Streets of the World on Vimeo.

Wil je alvast een aantal foto's in het klein zien die je in het museum gigantisch groot kan bewonderen? Bekijk dan de fotogalerie, waar je de foto's zelfs kunt bestellen.

Reis je met ons mee? Dan kun je hier eventueel vast online alvast je kaartje kopen voor een museumbezoek en check vooral 'Plan je bezoek' voor overige praktische informatie.

Streets of the World Photo Book

Met de opening van het museum in Nederland is ook het Streets of the World fotoboek gelanceerd waarin alle 195 foto's uit het project zijn opgenomen. Daarnaast staat het boek vol met persoonlijke verhalen. Bij iedere foto beantwoordt Jeroen de vraag waarom hij de foto heeft genomen en wat je ziet. Het boek bevat ruim 900 infographics over de landen, heeft vele kaarten, 195 vlaggen, feiten en foto’s van Jeroen zijn iPhone.


Tags Pop-up Exposities, Fotografie Inspiratie, Reis Inspiratie, Nederland, Jeroen Swolfs

ABONNEREN

HEY, WACHT EVEN!

Stel je eens voor dat je naar bijna tweehonderd verschillende landen reist om die ene straat, haven of spoorweg te vinden die onmisbaar is voor de samenleving op die plek.

Dat is namelijk precies wat Jeroen deed. Geweldig verhaal toch? Al deze bijzondere straten brengt hij samen in zijn expositie en in het Streets of the World Photo Book.

Dit fotoboek is voor mensen die willen ontdekken wat een straat écht betekent voor de samenleving, educatie, wijsheid, jeugd, ervaring, blijdschap, verhalen, eten en nog zo veel meer.

Laat je meevoeren naar al die straten...

KOOP HET BOEK

INSTAGRAM