Streets of the World expositie op de Zuidas in Amsterdam

Category Exposities

Vanaf donderdag 7 maart is de Streets of the World foto-expositie op een wel heel bijzondere locatie te bezichtigen: de bouwschuttingen van het werkterrein van Zuidasdok in het hart van Zuidas in Amsterdam. Jeroen Swolfs slaat hiervoor de handen ineen met projectorganisatie Zuidasdok, Hello Zuidas en bouwcombinatie ZuidPlusHet is de eerste keer dat Streets of the World alle 195 foto's uit alle landen ter wereld naast elkaar exposeert, die dankzij de doorlopende horizon allemaal met elkaar verbonden zijn.

250 meter lange foto op het werkterrein van Zuidasdok

Behind the Streets - Video Walk 
Streets of the World op de Zuidas ziet ook de primeur van de speciaal ontworpen en te downloaden Behind the Streets - Video Walk, waarmee Jeroen Swolfs bezoekers persoonlijk meeneemt op een wereldreis langs zijn meest fascinerende foto’s. De Video Walk is hier te downloaden in het Nederlands voor slechts €4,99 (en ook verkrijgbaar in het Engels). 

Observeer en leer 

De Streets of the World is niet alleen interessant voor fotografieliefhebbers. Speciaal voor deze expositie ontwikkelde onderwijsspecialist Liesbeth breek een onderwijspakket waarbij wereldburgerschap centraal staat. Ze gebruikt hiervoor de Slow Looking methode, waarbij de kijker uitgedaagd wordt om verder te kijken dan wat de ogen een eerste indruk waarnemen. Goed observeren en het ontwikkelen van eigen denkkracht staan hierbij centraal. 

Streets of the World Tour
Jeroen Swolfs heeft verregaande plannen met zijn levenswerk Streets of the World. Streets of de World Zuidas is de tweede officiële stop in de Streets of the World Tour, waarmee hij teruggaat naar alle landen ter wereld om zijn foto’s en verbindende boodschap terug te brengen naar de mensen. De Streets of the World expositie is gratis toegankelijk.

Hoe kom ik er?

Breng een bezoek aan de Streets of the World Tour op de Zuidas vanaf 7 maart 2019. Plan je bezoek hier


Tags Pop-up Exposities

ABONNEREN

HEY, WACHT EVEN!

Stel je eens voor dat je naar bijna tweehonderd verschillende landen reist om die ene straat, haven of spoorweg te vinden die onmisbaar is voor de samenleving op die plek.

Dat is namelijk precies wat Jeroen deed. Geweldig verhaal toch? Al deze bijzondere straten brengt hij samen in zijn expositie en in het Streets of the World Photo Book.

Dit fotoboek is voor mensen die willen ontdekken wat een straat écht betekent voor de samenleving, educatie, wijsheid, jeugd, ervaring, blijdschap, verhalen, eten en nog zo veel meer.

Laat je meevoeren naar al die straten...

KOOP HET BOEK

INSTAGRAM